Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

... με αφορμή τη μίμηση

Πρόκειται για την «Έκτη μέρα», με τίτλο «Με αφορμή τη μίμηση» από το θεατρικό έργο «Η παράσταση …
αναβάλλεται»। Το κείμενο επιλέχθηκε και προετοιμάστηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιλίου , «Μια ομάδα, μια σκηνή»- Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα θεάτρου, τον Μάρτιο του 2009.


Είναι ένα σχόλιο πάνω στον Τσέχωφ και τη συγγραφή του, πάνω στον Στανισλάφσκι και τη σκηνοθεσία του. Δεν μπορεί όμως να λείπει ένα έργο του Τσέχωφ μια και η αλληλοσύνδεση είναι αναπόφευκτη. Γι’ αυτό η παράσταση περιλαμβάνει και τις «Τρεις αδελφές» (1901), ένα από τα αριστουργήματα του συγγραφέα. Παράλληλα, είναι μια κριτική πάνω στην ψυχολογία του ηθοποιού και την προσπάθεια που καταβάλλει για να προσεγγίσει το ρόλο, ειδικά όταν αυτός φέρει συγγραφικά, σκηνοθετικά, σκηνογραφικά δεδομένα, καθώς και μια θεατρική φιλολογία υπολογίσιμου όγκου και αξίας. Οι τρεις ηθοποιοί τρελαίνονται μέσα στο ασφυκτικό κουτί που τις περικλείει- επίτευγμα του νατουραλιστικού θεάτρου. Από εδώ και μπρος,«Οι τρεις αδελφές» δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες για μας…


Πρόκειται για την «Έκτη μέρα», με τίτλο «Με αφορμή τη μίμηση» από το θεατρικό έργο «Η παράσταση … αναβάλλεται». Το κείμενο επιλέχθηκε και προετοιμάστηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιλίου , «Μια ομάδα, μια σκηνή»- Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα θεάτρου, τον Μάρτιο του 2009.


Επιμέλεια – Σκηνοθεσία:

Μπαντούνας Σταμάτης


Πρωταγωνιστούν

Διαμαντούλη Ιωάννα

Καλέργη Κατερίνα

Κασορά Αντιγόνη

Μπαντούνας Σταμάτης

Χαλίκη Εύη

Δεν υπάρχουν σχόλια: